29 Δεκεμβρίου 2010

New Year’s Resolutions

Για μια φευγαλέα στιγμή, η οποία κράτησε όσο το πετάρισμα ενός βλέφαρου, στο μπλογκ αυτό εμφανίστηκε ένα κείμενο προφητικό, το οποίο μιλούσε για τους κομήτες του διαστήματος και πως αυτοί σχετίζονται με κάποιους ανθρώπους εδώ στη γη. Το νέο έτος με βρίσκει παραχωμένη σε κάποιον κρατήρα, να περιμαζεύω την καταστροφή, να χτίζω τείχη και άμυνες, λες και μπορώ αλήθεια να μαντέψω τα μελλούμενα του σύμπαντος.



Θα ήθελα να είχα μια λίστα με σοφίες να μοιράσω σε όσους τις αναζητούν, μα δεν είναι αυτός ο προορισμός μου. Ανακαλύπτω πως όσο μεγαλώνω, τόσο περισσότερο μοιάζω στις μηχανές. Ανακαλύπτω πως ότι και να «πετάξεις» εντός μου, εγώ θα βρω έναν τρόπο να το αξιοποιήσω, να το επεξεργαστώ, να το γυαλίσω, να το περάσω ένα χέρι γυαλιστερή μπογιά και να το εναποθέσω πάνω στο στήθος μου, ως βραβείο ανδρείας. Καμιά φορά, όταν οι κατασκευαστές μου με ρωτάνε, τους απαντάω απλά πως το γεγονός ότι μπορώ να επεξεργαστώ την κάθε σαβούρα που μου πετάνε, δεν πιστοποιεί τις αντοχές μου, πιστοποιεί μόνον το πείσμα μου. Κάποια στιγμή οι μηχανές χρειάζονται συντήρηση και άλλες πάλι, χρειάζονται νέο προγραμματισμό.
Στη δική μου περίπτωση, το πρόγραμμα γράφει τα παρακάτω και όπως όλα δείχνουν, δεν θα αλλάξει ούτε το νέο έτος:
‘’The worst sin towards our fellow creatures is not to hate them, but to be indifferent to them; that's the essence of inhumanity.’’

George Bernard Shaw
“The three hardest tasks in the world are neither physical feats nor intellectual achievements, but moral acts: to return love for hate, to include the excluded, and to say, "I was wrong".”

Sydney J. Harris
"If you are going through hell, keep going."

- Sir Winston Churchill

"He who has a 'why' to live, can bear with almost any 'how'."

- Friedrich Nietzsche

Καλή Χρονιά σε όλους.

6 σχόλια:

Dimos είπε...

... ειδικά η ατάκα του αγαπητού και τροφαντού Γουίνστον φαίνεται πως είναι γραμμένη ειδικά για την ζοφερή χρονιά που πέρασε και την ακόμα ζοφερότερη που έρχεται, δεν είναι έτσι; (να πάρει η ευχή, πάλι μου βγήκε βρετανίλα στην έκφραση)

Καλημέρα, γλυκό μου ανδροειδές. Ανρωτιέμαι ποιός ήταν ο κατασκευαστής σου.

Τα Χριστούγενα πέρασαν, καλή Πρωτοχρονιά τώρα...

anidifranco είπε...

@Dimos! Happy New Year sweet baby-face! ;-) κάποια στιγμή θα γίνεις και εσύ καλογυαλισμένη μηχανή, σαν και εμένα και τότε θα καταλάβεις ποιοι είναι οι κατασκευαστές σου, έχουν όνομα και επώνυμο, είναι ρομποτάκια με ανθρώπινη μορφή, είναι το αντίθετο της ελπίδας και της αξιοπρέπειας. Είναι τυχάρπαστοι, μα νιώθουν μοναδικοί, ίσως επειδή η αξία είναι κάτι που μοιράζεται με λάθος κριτήρια απ’ όλους μας, και εμένα την ίδια. Αρκετά όμως με τα ρομποτάκια και τις μηχανές. Ένα ζευγάρι έξω από το παράθυρο μου ψάχνει στα σκουπίδια. Εδώ είναι η δυστυχία αγαπητέ, έξω από το παράθυρο μου, με κοιτά στα μάτια.

Dimos είπε...

Τέτοιες εικόνες είναι που σε εξεσκίζουν εσωτερικά, πόσο μάλλον τέτοιες μέρες...

Velvet είπε...

Αni
Ευχομαι το 2011 να ειναι πιο χαμογελαστο
Να μην γραφεις πια για μηχανες
Αλλα για την ομορφια του ερωτα
Αφηνω 2011 ευχές
Και ευχομαι
Καλη ♫°° Χρονια ♫°°
°º ♫°º°♫°°♫°°
°º ♫°º°♫°°
°º ♫°º°♫°°

anidifranco είπε...

@Velvet Καλή χρονιά και σε σένα και υπόσχομαι, τα κείμενα από εδώ και εμπρός θα είναι για αισθήματα πιο αληθινά και χρήσιμα, απ' ότι η μηχανική :-)

Ανώνυμος είπε...

Καλη χρονια να εχεις καλη μου.