10 Ιουνίου 2010

Μαθήματα τηλεόρασης: The Edward R. Murrow's speech


 Επίκαιρος. Ουσιώδης. Ξεκάθαρος, μας υπενθυμίζει κάτι που τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια έχουν ξεχάσει: ότι υπάρχουν ηθικές υποχρεώσεις σε αυτούς που επιλέγουν, καθορίζουν και παράγουν τηλεοπτικά προγράμματα. Το πιο ισχυρό μέσο στον πλανήτη, η τηλεόραση, βιώνει τη χειρότερη ίσως παρακμή του.
Τα παρακάτω λόγια ίσως να μας θυμίσουν όσα έχουμε ξεχάσει να απαιτούμε από την ελληνική τηλεόραση του σήμερα.

 



Αφιερωμένο στους παραγωγούς ειδήσεων, μεσημεριανάδικων, και κάθε είδους reality της ελληνικής τηλεόρασης.

3 σχόλια:

Ioanna είπε...

Καλησπέρα,

Πιο επίκαιρο από ποτέ... απλά εξαιρετικό. Ένας λόγος ουσιαστικός χωρίς περιττά σχόλια. Να και ένας που κατάλαβε και είπε την αλήθεια.

Καλό απόγευμα! :)

Dimos είπε...

Σοφά λόγια ενός σοφού ανθρώπου, ο οποίος ήταν μεταξύ άλλων από τους ελάχιστους που πραγματικά πολέμησαν και κατάφεραν καίριο πλήγμα στον μακαρθισμό στην Αμερική των '50s.

anidifranco είπε...

@Ioanna & @Dimos Χαίρομαι που αφιερώστε λίγο χρόνο να δείτε το βιντεάκι και χαίρομαι που αναγνωρίσατε το δημοσιογράφο για τον οποίον φτιάχτηκε. Δεν ξέρω πως μου ήρθε στο μυαλό ο συγκεκριμένος λόγος του –αν και αυτό που πόσταρα είναι σκηνή από την ταινία που μιλά για τον αγώνα που έδωσε κατά των συμφερόντων και της κατευθυνόμενης ενημέρωσης. Θα ήταν καλά να είχαμε και εμείς εξίσου θαρραλέους δημοσιογράφους και τηλεοπτικούς παραγωγούς στην Ελλάδα. Μπούχτισα να βλέπω την Μανωλίδου σε κάθε κανάλι…..